کمر درد مکانیکال یا غیراختصاصی (Mechanical LBP)

بازدید: 2260 نفر
انتشار: 28 Shahrivar 1394
کمر درد مکانیکال یا غیراختصاصی (Mechanical LBP)

کمر درد مکانیکال یا غیراختصاصی (Mechanical or Non-specific LBP)

شایعترین علت کمر درد (LBP) به خصوص در مواردی که درد کمر بیشتر از اندام تحتانی است، می باشد. حدود ۸۵% بیماران با کمر درد مزمن که تحت درمانهای متعدد قرار گرفته اند، معمولا تشخیص تخصصی و صحیحی نداشته اند و معمولا با تشخیص فتق دیسک تحت درمان جراحی یا غیرجراحی قرار گرفته اند. این بیماران معمولا مجموعه ای از علل را با هم دارند از جمله deconditioning، استرس های روحی، مشکلات افراد با سن بالاتر مثل التهاب مفاصل، آرتروز، تخریب دیسک بدون فتق و برجستگی و هیپرتروفی لیگامان های ستون فقرات.

نام های دیگر این نوع کمر درد شامل کمر درد "ساده" و یا "غیراختصاصی"، "گرفتگی کمر" و "دژنراسیون یا تخریب ستون فقرات" هستند که همگی به دلایل مختلف مورد تایید قرار نگرفتند و رد شده اند.

تئوری های مختلفی برای علل ایجاد کننده کمر درد مکانیکال مطرح شدند که همگی در نهایت مرتبط با اختلال در بیومکانیک و ایجاد فشارهای نامتعارف در المانهای مختلف ستون فقرات بودند. مثل ضعف و آتروفی عضلات به علل متفاوت مثل بیماری مزمن یا ورزش نکردن، پوزیشن های نامناسب، چاقی، بدشکلی ستون فقرات، مشکلات اندام های تحتانی مثل اختلاف طول، درد، کوتاهی عضلات و ...

تشخیص

تشخیص بر اساس شرح حال و معاینه بالینی دقیق می باشد.

تست های متعدد و انجام اقدامات تصویربرداری، بیشتر برای "رد علل مختلف" بکار برده می شوند.

درمان

اساس درمان، طب فیزیکی و غیرجراحی است.

درمانهای متعددی از جمله دارو درمانی، ورزش درمانی، مانیپولاسیون یا درمانهای دستی، فیزیوتراپی و الکتروتراپی، لیزردرمانی، طب سوزنی، تزریق های تخصصی، ترکشن یا کشش کمر با دستگاه، ماساژ، کمربند طبی، یوگا، پیلاتس و ... مطرح هستند.

به علت درگیری مزمن، ممکن است درمان ترکیبی و طولانی مدت مورد نیاز باشد اما معمولا پیش آگهی درمان مناسب است و بیمار می تواند به زندگی فعال خود ادامه دهد. انتخاب نوع درمان به عهده پزشک معالج است.

دارو درمانی برای کاهش درد، اسپاسم و التهاب لازم است تا بیمار بتواند ورزش های تجویز شده را به راحتی انجام دهد و علل زمینه ای مثل کوتاهی و ضعف عضلات را اصلاح بکند.

کمربند طبی (lumbar support)، بصورت موقت و در موارد کمر درد شدید در کنار دیگر درمان ها با افزایش فشار داخل شکمی و ریلکس شدن عضلات شکم، گرم نگه داشتن و کاهش حرکات کمر تا حدودی کمک کننده است ولی استفاده زیاد و مکرر از کمربند در درازمدت باعث بدتر شدن کمر درد به علت ضعف و تحلیل عضلات و عادت کردن به آن خواهد شد.

مطالب مرتبط: (کلیک کنید)

بیماریهای کمر و پشت

مدرسه کمر ۱ (back school)

مدرسه کمر ۲ (back school)

DISH

با دکتر حمیدرضا فاتح به صورت آنلاین گفتگو کنید

در هر مکان و زمانی، سؤالات پزشکی خود را به صورت آنلاین و رایگان بپرسید و در کمتر از 12 ساعت پاسخ خود را دریافت کنید.
ساعات کاری:
شنبه، دوشنبه، سه شنبه، چهارشنبه ساعات 14 تا 20 (پذیرش فقط با وقت قبلی)
نوبت دهی:
09925292378
مطب:
یوسف آباد، فتحی شقاقی، بین اسدآبادی و چهلستون، روبروی هتل ساینا، پلاک 49، طبقه اول